-
Sušené houby zalijeme 200 ml vroucí vody, po 30 minutách houby scedíme, nakrájíme na menší kousky a vodu z hub si necháme stranou. Do hrnce dáme rozpustit 60g másla a přidáme nadrobno nasekanou cibuli a česnek. Orestujeme dozlatova, přidáme sušené houby a zalijeme octem. Až se ocet vypaří, zalijeme vývarem a vodou ze sušených hub. Vše necháme společně vařit 30 minut.
-
Mezitím si opečeme předvařené brambory a po opečení smícháme s troškou másla a solí. Po 30 minutách přidáme do polévky smetanu a necháme společně provařit, dokud nám polévka nezhoustne. Pak polévku odstavíme z ohně, přidáme čerstvý nasekaný kopr (část kopru si necháme na finální servírování) a sůl.
-
Do rendlíku dáme rozpustit máslo a přidáme vejce. Ze začátku mícháme pouze bílky a až se začnou spojovat, odstavíme z ohně a zamícháme i žloutky, ať nám vzniknou krásná krémová vajíčka. Nakonec vajíčka dochutíme solí. Do talíře nandáme hotovou kulajdu, přidáme míchaná vajíčka, opečené brambory, tenké plátky čerstvých žampionů a snítky čerstvého kopru.