Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Čokoládové Hot Cross Buns

15.03.2022 | 60 min.

Množství: 20 ks

Doba přípravy: 1 hodina + doba kynutí

Ingredience

Těsto:

500 g hladké mouky
110 g cukru krupice
25 g holandského kakaa
1 vejce (M)
270 g plnotučného mléka
120 g rozpuštěného másla
20 g droždí
5 g soli
2 g skořice
2 g mletého anýzu
120 g nasekané čokolády

Na dekoraci:

80 g vody
70 g hladké mouky
10 g kakaa
2 g prášku do pečiva

Postup

  1. Do mísy navážíme mouku, cukr a sůl a zamícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, na to nalejeme vlažné mléko a lehce promícháme. Necháme v pokojové teplotě alespoň 30 minut přikryté dobře nakynout.
    Čokoládové Hot Cross Buns od Josefa Maršálka
  2. Mezitím v misce rozmícháme máslo s kakaem a kořením. Tuto směs přidáme k vykynutému droždí stejně tak jako vejce a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Na úplný závěr do něj zapracujeme na kousky nasekanou čokoládu podle chuti. Těsto necháme v pokojové teplotě alespoň 1 hodinu pořádně nakynout.
    Čokoládové Hot Cross Buns od Josefa Maršálk
  3. Poté jej na vále rozdělíme na cca 20 stejných kousků a dobře je zakoulíme. Bochánky dáme do máslem či olejem vymazaného pekáčku o velikosti 20 × 30 cm a lehce je mezi sebou máslem promažeme. Přikryté necháme nakynout do téměř trojnásobného objemu.
    Čokoládové Hot Cross Buns od Josefa Maršálk
  4. V misce smícháme vodu s moukou, kakaem a práškem do pečiva a touto pastou pomocí cukrářského sáčku na vykynuté bochánky nakreslíme kříže. Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C asi 25–30 minut.
    Čokoládové Hot Cross Buns od Josefa Maršálk
  5. Vytáhneme z trouby a na mřížce necháme vychladnout. Nejlépe chutnají čerstvé a ještě vlažné.
    Čokoládové Hot Cross Buns od Josefa Maršálk

Kategorie:

Pečení Snídaně

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky