Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Pečený okoun s fenyklovo-dýňovým pyré

13.12.2022 | 35 min.

Lehké a vyvážené jídlo plné vitamínů? Vyzkoušejte pečeného okouna s fenyklovo-dýňovým pyré podle Vojtěcha Poštulky.

Množství: 4-6 porcí

Doba přípravy: 35 minut

Ingredience

filet z čerstvého chlazeného okouna
sůl
pepř
česnek
máslo
čerstvý tymián
olivový olej

Na pyré:

½ dýně Hokkaido
½ bulvy čerstvého fenyklu
2 cm zázvoru
50 g másla
150 ml plnotučného mléka
sůl a pepř
římský kmín
koriandrová semínka
Pečený okoun

Postup

  1. Okouna očistíme a důkladně osušíme (když je chlazený celý den na ledu, nasákne do sebe spoustu vody, více než chlazená celá ryba s kůží). Poté naporcujeme na stejné dílky, osolíme a opepříme.
  2. Rozpálíme si pánev s olivovým olejem. Jakmile bude dostatečné horká, vložíme na ni okořeněný kousek okouna. Pečeme zprudka z jedné i druhé strany alespoň 2 minuty, poté vložíme máslo, stroužek česneku a snítku čerstvého tymiánu. Necháme máslo rozpustit, ztlumíme plamen a lžičkou párkrát přelejeme rybu, aby se chuť dostala i do středu masa.
    Pečený okoun
  3. Nakrájíme si na menší kousky dýni, fenykl a zázvor, rozpálíme v rendlíku máslo a všechnu zeleninu dusíme na mírnou teplotu, dokud nezměkne. Přidáme koření a zalijeme vlažným mlékem. Přiklopíme pokličkou a dusíme nejméně 15 minut.
    Pečený okoun
  4. Občas opatrně odkryjeme a promícháme, aby se dusilo vše stejnoměrně. Když bude zelenina již měkká, přendáme ji do mixéru a vmixujeme do krémové konzistence. Pyré dochutíme solí a čerstvým pepřem a můžeme společně s okounem servírovat na talíř.
    Pečený okoun

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky