Česká chuťovka ve svém třináctém ročníku ocenila 6 výrobků od pekařů, uzenářů a kuchařů hypermarketu Globus. Globus se zúčastnil soutěže pošesté a za tu dobu celkem posbíral ocenění pro 31 výrobků. Letošními vítězi z těchto výrob jsou Dort čokoládový De luxe a Chléb řemeslný, které cukráři a pekaři z Globusu vyrábějí u příležitosti letošního 25. výročí těchto hypermarketů v ČR. V konkurenci pak uspěl také žitný rohlík. Dále od tamějších řezníků porotě zachutnala Debrecínská pečeně Globus a polokonzerva Luncheon Meat Globus, která byla vybrána navíc i novinářskou porotou jako jeden ze tří nejlepších výrobků ze všech 185 oceněných výrobků. Od kuchařů z restaurací nadchla Polévka Kulajda, kterou lze zakoupit i v praktické sklenici v regále Snadného vaření v Globusu.

Stovky cukrářů, pekařů, řezníků, uzenářů i kuchařů vyrábí denně pod střechami patnácti hypermarketů Globus osm stovek různých potravin, které označují Poctivá výroba Globus. Jde o čím dál více oblíbené produkty u zákazníků. Výrobky se vyznačují nejen skvělou chutí, ale i čerstvostí, denně totiž v Globusu řezníci bourají, procují čerstvé maso z českých jatek a vyrábí uzeniny. Stejně tak pekaři a cukráři ještě před ranním rozbřeskem zadělávají těsta na chleby, rohlíky a sladká pečiva z mouky z regionálních mlýnů. Pozadu nejsou ani tamní kuchaři. Ti každý den vaří z čerstvých ingrediencí jídla tradičních i vlastních receptur. A výsledky jejich práce oceňují jak denně nadšení zákazníci, tak již několik ročníků po sobě porotci České chuťovky.

A co na ocenění vedoucí pekařů, řezníků a kuchařů?

„Jsme moc rádi, že náš dort, který jsme vymýšleli pro výročí 25 let Globusu v Česku, je i Českou chuťovkou. Je to výrobek, jehož čokoládová náplň připravená metodou ganache není běžná, ale naše cukrářky jsou opravdu „profíci.“ Děkuji všem svým skvělým kolegům,“ řekl Pavel Meduna, vedoucí výroby a prodeje pekařství a cukrářství Globus.

„Zákazníci jsou naší každodenní přísnou porotou, a tak se už 25 let snažíme v Česku dělat tu nejlepší řeznickou a uzenářskou práci. A když naše výrobky chutnají i zasvěceným porotcům České chuťovky, jsme o to spokojenější,“ řekl Pavel Holeček z řeznictví Globus.

„Je těžké obstát ve velké konkurenci v gastru. My se o to úspěšně snažíme již několik let nejen jídly na talíři v našich restauracích, ale i prostřednictvím výrobků Snadného vaření, které usnadňují zákazníkům přípravu jídel, což je obrovský trend. Do něj spadá i porotci oceněná Kulajda,“ řekl Jan Štěch, vedoucí restaurací Globus.

 2020:

-        Ostravská klobása Globus

-        Dušená šunka z kýty Globus

-        Junior salám Globus

-        Bábovka šlehačková – mramorová 740 g

-        Bábovka tvarohová 740 g

-        Královský koláč makový se švestkami 120 g, 720 g

-        Gulášová polévka 800 g

2019:

-        Krůtí lyonský salám Globus

-        Selská paštika Globus

-        Chléb žitný Globus 1 000 g

-        Dort Schwarzwald Globus 1 300 g

2018

-        Tyrolský salám Globus

-        Vepřové maso Globus, polokonzerva

-        Královský koláč mix náplní 720 g

-        Šlehačková dort vlašský ořech 1 400 g

-        Gothajský salám

2017:

-        Bageta cibulová 400 g

-        Královský bochník 2 000 g

-        Dort nugátový 1 500 g

-        Globus šunka

-        Telecí párky Globus

-        Tlačenka světlá Globus

2016:

-        Hovězí klobása Globus

-        Játrovka s telecím masem

-        Talián Globus

O soutěži:

Třináctý ročník soutěže Česká chuťovka proběhl pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana, Odborným patronem je prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka, rektor VŠCHT. Více informací k soutěži Česká chuťovka na  www.ceskachutovka.cz či www.facebook.com/ceskachutovka.