VegetariánskéBez lepkuBez laktózyVeganskéNápojeBylinky
21. 06. 2022
@kitchenaffair.cz

Bezový sirup

Udělejte si osvěžující bezový sirup podle Evy Bartošové alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 litry šťávy:

  • 25-30květů černého bezu
  • 1,5 kgcukru
  • 2 litrypřevařené vody
  • 2citrony
  • 20 gkyseliny citronové

Postup

1

Čerstvě natrhané bezové květy dáme společně s citronem nakrájeným na plátky do velké zavařovací sklenice, případně použijeme hrnec. Květy s citronem zasypeme kyselinou citronovou, a nakonec zalijeme horkou převařenou vodou.

2

Sklenici přikryjeme utěrkou a necháme 24 hodin louhovat. Výluh z bezu slijeme přes hustý cedník nebo plátýnko do hrnce.

3

Přidáme cukr a asi 30 minut povaříme.

4

Ještě horké naplníme do uzavíratelných lahví. 

Připravte si další sirupy podle našich receptů:

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty