ObědyVečeřePolévkyUzeniny
20. 10. 2023
@kitchenaffair.cz

Couračka

Znáte couračku? Tuto jednoduchou polévku z brambor a kysaného zelí ozdobenou restovanou slaninou nebo špekem snadno připravíte za půl hodiny podle receptu od Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 5 porcí:

  • 4větší brambory
  • 1 lžícisádla
  • 1cibuli
  • 1 sáčekbílého kysaného zelí
  • 3 kuličkynového koření
  • 1/2 lžičkycelého pepře
  • 1/2 lžičkykmínu
  • 100–150 guzené slaniny nebo špeku
  • 200 mlsmetany
  • sůl
  • 3 lžícehladké mouky
  • 1,5 lvody

Postup

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť do vody. Zelí necháme v sítku několik minut okapat (můžeme případně i vyždímat), potom ho překrájíme na menší kousky.

2

Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme lžíci sádla, necháme rozpálit a cibulku na něm dozlatova osmažíme.

Cibulku zaprášíme moukou, lehce zasmažíme a zalijeme zhruba třetinou připravené vody. Mouku s vodou důkladně rozmícháme a zabráníme případným hrudkám.

3

Přilijeme zbytek vody, přidáme zelí, koření a necháme asi 30 minut vařit. Průběžně mícháme, aby se polévka nepřipálila. Potom vmícháme ještě smetanu ke šlehání. Polévku dochutíme solí. Pokud by nám polévka přišla příliš kyselá, můžeme přidat několik lžic cukru.

4

Mezitím nakrájíme slaninu na menší kostičky a orestujeme na pánvi. Jakmile jsou uvařené i brambory, slijeme je a polévku můžeme společně se slaninou servírovat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty