ObědyVečeřeVegetariánskéPolévkyZeleninaBez laktózyVeganské
22. 08. 2024
@kitchenaffair.cz

Toskánská rajčatová polévka pappa al pomodoro

Miska rajčatové polévky ozdobená lístky bazalky, obklopená čerstvou bazalkou a cherry rajčetem na mramorovém povrchu, ve stylu receptů z webu hypermarketu Globus.

Toskánská rajčatová polévka pappa al pomodoro vás potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí pravé italské kuchyně. Připravila ji pro vás Eva Bartošová alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 1cibuli
  • 2 stroužkyčesneku
  • 1konzervu loupaných rajčat
  • 1/3Cibulové bagety Globus
  • 1 litrzeleninového vývaru
  • olivový olej
  • čerstvě namletou sůl a pepř
  • bazalku

Postup

1

Cibuli orestujeme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.

Nasekaná cibule a stroužky česneku na bílé krájecí desce s nožem s černou rukojetí, zachycující přípravu surovin podle receptů z webu hypermarketu Globus.
2

Přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek a nakonec i celou plechovku rajčat. Rajčata v hrnci rozdrtíme vařečkou nebo vidličkou, jde to velmi lehce. Prázdnou plechovku můžeme ještě vypláchnout vodou a vlít zbytky také do hrnce.

Červený hrnec s rajčatovou polévkou na sporáku, na okraji položená dřevěná vařečka, kolem rozházené kousky chleba, inspirováno receptem z webu hypermarketu Globus.
3

Bagetu natrháme na kousky a přidáme do hrnce. Zalijeme vývarem a necháme vařit alespoň 20 minut. Bagetka v polévce hodně nabobtná, téměř se rozpustí.

Červený hrnec na sporáku s hustou rajčatovou směsí a kousky chleba, míchán dřevěnou vařečkou. Jedná se o recept na toskánskou rajčatovou polévku, který najdete na webových stránkách hypermarketu Globus.
4

Polévku vaříme do konzistence tekutější ovesné kaše. Pokud vám přijde hodně hustá, můžete ji naředit přidáním vody. Polévku na závěr okořeníme čerstvě namletým pepřem, solí a pořádnou hrstí čerstvé bazalky a můžeme podávat.

Červený hrnec na sporáku plný bublající rajčatové směsi, s dřevěnou vařečkou opřenou o okraj, inspirovaný receptem dostupným na stránkách hypermarketu Globus.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více