![](https://a.storyblok.com/f/228091/4096x4096/34c5191ea9/eva-kitchenaffair.jpg/m/48x48/filters:focal():format(jpeg))
Mrkvánky s domácími povidly
![](https://a.storyblok.com/f/228091/1200x800/7a333e1608/globus_recept_mrkvanky_0.jpg/m/199998x0/filters:format(jpeg))
Zdravá svačinka na výlet nebo dětem do školy? Co takhle křehké mrkvánky s domácími povidly podle Kitchen Affair. Zkuste se je připravit podle tohoto receptu.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na sklenici povidel:
- 1 kgvyzrálých švestek
- 250 gkrupicového cukru
- 50 mlocta
- 2hřebíčky
- ½ lžičkyskořice
- 1 lžícerumu (dle chuti)
Na mrkvánky:
- 150 gmrkve
- 120 gmásla
- 210 ghladké mouky
- 6 gkypřicího prášku
- 1vejce