Tradiční rybí polévka z kapra, která perfektně doplní vaši štědrovečerní hostinu.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina 30 minut
Střední
Co budete potřebovat
Na 6 porcí polévky:
1kapra (potřebujeme hlavu, mlíčí a odřezky s kousky masa)
1cibuli
3 lžíce másla
400 g mražené zeleniny Francouzská směs
5kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
2bobkové listy
sůl
starší pečivo na přípravu krutonků
Postup
1
Očištěnou kapří hlavu zbavenou očí dáme do hrnce a zalijeme asi 2 litry vody. Vaříme zhruba 30 minut.
2
Potom vývar přecedíme. Vývar i maso dáme zvlášť a zatím necháme stranou.
3
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo. Postupně na něm orestujeme cibuli a poté přidáme i mraženou zeleninovou směs.
4
Vše zalijeme vývarem. Poté přidáme koření a pokrájené mlíčí. Z odřezků obereme maso (pozor na drobné kostičky) a vložíme ho také do polévky. Polévku potom vaříme dalších 30 minut. Nakonec ji dosolíme podle chuti. Hotovou polévku navrch ozdobíme nasekanou petrželkou a opečenými krutonky z pečiva.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.