PolévkyRyby a mořské plodyVánoceSvátkyČeská kuchyně
17. 12. 2024
@kitchenaffair.cz

Tradiční rybí polévka z kapra

Rybí polévka posypaná krutony a nasekanými bylinkami, podávaná v bílé misce na světlém podkladu.

Tradiční rybí polévka z kapra, která perfektně doplní vaši štědrovečerní hostinu.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 6 porcí polévky:

  • 1kapra (potřebujeme hlavu, mlíčí a odřezky s kousky masa)
  • 1cibuli
  • 3 lžíce másla
  • 400 g mražené zeleniny Francouzská směs
  • 5kuliček celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2bobkové listy
  • sůl
  • starší pečivo na přípravu krutonků

Postup

1

Očištěnou kapří hlavu zbavenou očí dáme do hrnce a zalijeme asi 2 litry vody. Vaříme zhruba 30 minut.

Hlava a kousky syrového kapra a balíčky koření vedle velkého prázdného hrnce na sporáku, připravené k vaření.
2

Potom vývar přecedíme. Vývar i maso dáme zvlášť a zatím necháme stranou.

Hrnec s rybím vývarem na mramorové desce.
3

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo. Postupně na něm orestujeme cibuli a poté přidáme i mraženou zeleninovou směs.

Hrnec na sporáku s vařenou nastrouhanou zeleninou, dřevěná lžíce a prkénko s nakrájeným rybím masem vedle hrnce s vývarem.
4

Vše zalijeme vývarem. Poté přidáme koření a pokrájené mlíčí. Z odřezků obereme maso (pozor na drobné kostičky) a vložíme ho také do polévky. Polévku potom vaříme dalších 30 minut. Nakonec ji dosolíme podle chuti. Hotovou polévku navrch ozdobíme nasekanou petrželkou a opečenými krutonky z pečiva.

Rybí polévka posypaná krutony a nasekanými bylinkami, podávaná v bílé misce na světlém podkladu.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více