Trmice

11 článků

Být nablízku - Domácí hospicová péče

Abychom mohli pomáhat nevyléčitelně nemocným lidem strávit poslední chvíle jejich života v domácím prostředí, potřebujeme nejen sehraný tým, ale i nezbytné zdravotní a ochranné pomůcky nebo spolehlivé automobily, které nás dovezou za klienty i do nejzazšího kouta v jakémkoliv ročním období. Naše odhodlání pomáhat nezastavila ani koronavirová pandemie, která zvýšila náklady na provoz a ukázala, jak moc dokáže dobře nastavená domácí péče pomoci. Díky finanční podpoře budeme moci v naší činnosti nejen pokračovat, ale také naše služby rozvíjet.
Zobrazit článek

Andělé v psím kožíšku aneb canisterapie v DEMOSTHENU

Náš projekt se zaměřuje na zajištění financování canisterapie v Demosthenu – dětském centru komplexní péče. Každý rok naší terapií projde více než 50 dětí předškolního věku s diagnostikovanou dětskou mozkovou obrnou, autismem, těžkými poruchami komunikace, se sluchovým a zrakovým postižením, ADHD, kombinovaným postižením a syndromovými vadami. Kontaktem se speciálně vycvičenými psy podporujeme celkový vývoj dětí, čímž jim zvyšujeme kvalitu života i do budoucna. V současnosti je MŠSp Demosthenes, o.p.s. majitelem dvou canisterapeutických psů.
Zobrazit článek

Nákup mikrobusu s plošinou pro pravidelnou dopravu osob s postižením.

Téměř 28 let každý den vozíme více než 70 dětí i dospělých s těžším zdravotním postižením do školek, škol a denních stacionářů, protože vzhledem k svému hendicapu nejsou schopni cestovat hromadnou dopravou. Díky nám mohou rodiče našich dětských klientů pracovat a na chvíli si oddechnout od náročné péče. K zajištění dopravy potřebujeme tři mikrobusy s plošinou pro vozíčkáře, tři řidiče a tři doprovody. Kvůli množství kilometrů, které auta pravidelně najedou (více než 200 km/den), musíme každých pět let nakoupit nové vozy, protože jejich oprava se již nevyplácí. Rádi bychom získali finanční příspěvek na nákup jednoho z těchto vozů.
Zobrazit článek

Máš na to!

Projekt Máš na to! je příkladem velké podpory mezi nadanými studenty a dětmi v náhradní rodinné péči. Ti se mnohdy musí vyrovnat s důsledky předchozí špatné péče nebo i s faktem, že je opustili vlastní rodiče. Děti mají řadu problémů i ve škole – těžko se koncentrují na učení, mají problémové vztahy se spolužáky i učiteli, nevěří si. S pomocí veřejnosti a programu Globus Lepší svět by tak mohli nadaní studenti poskytnout 28 dětem z náhradních rodin domácí doučování. I oni chtějí zažít ve škole úspěch…
Zobrazit článek

NEVASTUD II. - Studenti pomáhají „vidět“

Projekt Studenti pomáhají vidět je příkladem pomoci a spolupráce mezi zdravými a zrakově postiženými lidmi. Nevidomí spoluobčané potřebují naši pomoc a asistenci při nejrůznějších činnostech, například když jdou k lékaři, na úřady nebo jen do kina či na sportovní akci. Chtějí také sportovat – jezdit na kole nebo zkusit i adrenalinový zážitek. K tomu mohou pomoci právě studenti v tomto projektu. S pomocí veřejnosti a programu Globus Lepší svět by tak bylo možné propojit komunitu nevidomých lidí, kterých jsou v 90 procentech starší 50 let, s mladými. Například i tím, že si společně vyzkoušejí jízdu na tandemovém kole.
Zobrazit článek

Andělé v psím kožíšku aneb canisterapie v DEMOSTHENU

Projekt Andělé v psím kožíšku zlepšuje život postiženým dětem v předškolním věku. S pomocí čtyřnohých psích kamarádů se učí rehabilitovat i postupně zlepšovat své motorické schopnosti. Dětem, kterým nebylo a některým z nich nikdy nebude dopřáno hrát fotbal, chodit do kina, samostatně bydlet či trávit dovolenou v zahraničí. S pomocí veřejnosti a Programu Globus Lepší svět by se tento doplněk léčby mohl dostat k více dětem – zatím tu každý rok rehabilituje kolem 50 dětí, které vede zkušený terapeut s otestovanými pejsky.
Zobrazit článek

Auto je náš kamarád.

Projekt Auto je náš kamarád by měl zajistit provoz automobilů, které Klokánek využívá v rámci své provozní činnosti, jako je například svoz dětí k lékaři, do nemocnic, na úřady a v neposlední řadě na různé pobyty a výlety, které díky dobrovolným sponzorům může dětem dopřát, a tím jim zpříjemnit jejich život.
Zobrazit článek

MOA - mobilní ozvučená aplikace pro nevidomé a slabozraké pracovníky

Projekt je zaměřen na vývoj aplikace, která prozatím neexistuje a výrazně by usnadnila práci lidem se zrakovým handicapem. Jeho cílem je vyvinout jednoduchou ozvučenou aplikaci do mobilního telefonu tak, aby usnadnila nevidomým a slabozrakým kolegům - sociálním pracovníkům, zaznamenávat informace o jejich práci v terénu. Tito pracovníci jezdí po celém Ústeckém kraji za zrakově postiženými a nevidomými klienty a pomáhají jim při práci s PC, mobilními telefony apod. Aplikace umožní tvorbu zápisu práce s klientem přímo na místě pomocí CRM systému.
Zobrazit článek

Andělé v psím kožíšku aneb canisterapie v DEMOSTHENU

Předmětem projektu je podpora a další rozvoj canisterapie, založené na kontaktu dětí se speciálně vycvičenými psy. Aby mohli právě pejsci pomáhat dětem zmírnit jejich postižení při dětské mozkové obrně, autismu, ADHD nebo při postižení sluchu a zraku, je zapotřebí psy na tento úkol vycvičit. Tomu se již 11 let věnuje společnost MŠSp Demosthenes, o.p.s., která k tomuto účelu vychovala dva canisterapeutické psy.
Zobrazit článek
1 z 1