Grilovaný chřest s omáčkou z lišek

15.04.2021 | min.

Ingredience

16 zelených chřestů
1 šalotka
1/4 starého chleba
2 žluté cibule
200 g másla
0,2 l jablečného cideru
0,1 l smetany 33%
1 citron
40 g sušených lišek (nebo 150 g čerstvých)
sůl

Postup

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na lžíci másla. Pak přilijeme cider a necháme to svařit na polovinu, přilijeme smetanu a opět to svaříme na polovinu. Stáhneme z plamene a do směsi po malých kouskách zašleháme máslo, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku přecedíme, nakonec přidáme sušené lišky a omáčku promícháme, případně dochutíme solí a citronem.
  2. Z chřestu odlomíme dřevnatou část a opláchneme. Chřest ugrilujeme a nakonec osolíme. Šalotku rozpůlíme, potřeme olejem a ugrilujeme do měka. Z chleba odstraníme kůrku a natrháme na malé kousky. Krutony promícháme s olivovým olejem a ugrilujeme dokřupava.
    Grilovaný chřest s omáčkou z lišekGrilovaný chřest s omáčkou z lišek
  3. Grilovanou šalotku osolíme, pokapeme citrónem a podáváme s grilovaným chřestem, máslovou omáčkou s liškami a chlebovými krutóny.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky