Čočková polévka trošku jinak

19.03.2017 | 30 min

Ingredience

5 lžic vařené quinoy
2 bio vejce
kokosový olej
200 g červené čočky
Kořenová zelenina 2 mrkve, 1 menší petržel, malý kousek celeru kořene nebo 1 řapík celeru
1 malá cibule
1 stroužek česneku
čerstvá majoránka (případně sušená)
sůl
pepř
½ lžičky mletého římského kmínu
25 g másla
petrželka
voda/vývar

Postup

  1. Quinou si nejprve povaříme zvlášť dle návodu.
  2. V hrnci rozehřejeme lžíci kokosového oleje a osmahneme na něm kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Až bude zelenina do zlatova, přidáme cibuli a plátky česneku. Po dvou minutách přidáme kmín, chvíli restujeme a podlijeme asi 500 ml vývaru.
  3. Do polévky přidáme čočku a 4 snítky majoránky, kterou v polévce necháme vyvařit. Dusíme pod pokličkou asi 25 minut, dokud není čočka měkká.
  4. Přimícháme vařenou quinou, zjemníme máslem a zahustíme vejcem. Další možností je servírovat polévku se ztraceným vejcem jako na fotografii. Na závěr polévku ozdobíme čerstvou petrželkou.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky