:format(jpeg))
:format(jpeg))
Kulajda
)
Připravte si tradiční kulajdu, jak ji vařívaly naše babičky. Tato stálice české kuchyně v sobě spojuje výraznou chuť hub, jemnost smetany a osvěžující kyselost octa. Společně se zastřeným vejcem skvěle zasytí a některé z vás možná na chvíli přenese zpět do dětství a vzpomínek na babiččinu kuchyni.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 3střední brambory
- 200 gčerstvých hub (nejlépe lesních, ale mohou být i žampiony)
- 2 lžíce másla
- 500 ml vody
- 500 mlplnotučného mléka
- 2 lžícehladké mouky
- 200 mlzakysané smetany
- 1 lžícioctu
- 1–2 lžičky cukru
- 1–2 lžičky soli
- 5kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 2bobkové listy
- 2 lžíce čerstvého kopru
- 4 vejce