Používáme cookies
Nezbytné cookies jsou nepostradatelné pro správné fungování našich stránek, a proto je nelze deaktivovat a pro jejich používání není zapotřebí vašeho souhlasu.

Pokud nám udělíte souhlas, budeme používat i cookies pro analýzu provozu a návštěvnosti a cookies pro personalizaci obsahu a reklamy. Spravovat využívání těchto dalších druhů cookies můžete v Nastavení cookies.

Informace o užívání našich stránek také sdílíme s našimi reklamními a analytickými partnery.

Pro více informací klikněte zde.
Souhlasím s používáním všech cookies Chci jen nezbytné cookies Nastavení cookies

Jahodová terinka s jogurtem

11.05.2021 | 60 min.

Ingredience

Na jahodové želé:

600 g zralých jahod
50 ml cukru krupice
15 g želatiny
75 g studené vody (pokud používáme želatinu v prášku)
30 ml citronové šťávy
1 malá snítka čerstvého rozmarýnu

Na jogurtovo-smetanovou vrstvu:

300 g smetanového či řeckého jogurtu
250 g smetany ke šlehání 33%
50 ml mléka
50 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
15 g želatiny
75 g studené vody (pokud používáme želatinu v prášku)

Postup

  1. Smícháme 250 g jahod s citronovou šťávou, rozmarýnem a 200 ml vody a rozmixujeme dohladka. Následně přivedeme k varu. Do této směsi přidáme předem nabobtnalou želatinu a necháme vychladnout. Zbylé jahody nakrájíme na čtvrtky. Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vypláchneme studenou vodou, Na její dno nalijeme polovinu tuhnoucího želé, přidáme polovinu jahod, nalijeme druhou polovinu želé a dáme další jahody. Formou několikrát uhodíme o desku stolu a poté dáme do lednice chladit.
    Jahodová terinka s jogurtem Jahodová terinka s jogurtem
  2. Mezitím si připravíme smetanovou vrstvu. Jogurt smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem dohladka, přidáme předem nabobtnalou želatinu, kterou jsme rozpustili v 50 ml vařícího mléka a vymícháme dohladka. Nakonec lehce zabalíme ušlehanou šlehačku. Tuto hmotu ihned klademe na předem ztuhlé želé, opět formou několikrát uhodíme, povrch zarovnáme a dáme do lednice zcela vychladnout, nejlépe přes noc.
    Jahodová terinka s jogurtem Jahodová terinka s jogurtem
  3. Do pekáčku nalijeme vlažnou vodu, asi 37 až 38° teplou, formu do ní krátce ponoříme, tím se želé rychle uvolní a poté jej vyklepneme přímo na tác, na kterém budeme servírovat. Podáváme s čerstvým jahodami, ale také můžeme dozdobit právě ušlehanou šlehačkou.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky