Všechny články

10 článků

Rychlý průvodce zavařováním

Už naše prababičky moc dobře věděly, že zavařování je skvělé nejen k uchovávání ovoce a zeleniny mimo jejich sezónu, ale i k obohacení jídelníčku o nové potraviny. Jestliže i vy nedáte dopustit na domácí zavařeniny, v tomto průvodci najdete nápadité recepty i tipy, jak je doma snadno vyrobit.
Zobrazit článek

Průvodce kempováním

Čeká vás první kempování v životě a nevíte, co všechno si máte s sebou přibalit? V našem průvodci kempováním vám poradíme, které příslušenství byste si měli určitě pořídit, abyste v přírodě nejen v klidu přečkali noc, ale také si něco dobrého uvařili. Dáme vám rovněž několik rad, jak jídlo během kempování uchovávat, aby vám vydrželo co nejdéle.
Zobrazit článek

Citrony – žluté poklady s pestrou škálou využití

Pokud bychom volili krále citrusů, citrony by pravděpodobně vyhrály nebo minimálně obsadily některou z předních příček. Zvykli jsme se po nich sahat nejen v době, kdy nás trápí nachlazení, ale také jsme si je oblíbili k dochucování jídel a nápojů. Pojďte se společně s námi podívat, odkud citrony pocházejí, jaký význam mají pro naše zdraví nebo kde všude najdou své uplatnění. Máme pro vás i několik šikovných tipů, jak si snadno z citronů vyrobit levné, ekologické, a přitom účinné čisticí přípravky.
Zobrazit článek

Proč zařadit do jídelníčku borůvky

Také rádi v létě vyrážíte do lesa na borůvky? Tyto drobné, tmavě modré kuličky nejen výtečně chutnají, ale patří i mezi jeden z nejzdravějších druhů ovoce. Pojďte se s námi podívat, jak prospívají našemu zdraví, které látky obsahují nebo co dobrého si z nich můžete připravit.
Zobrazit článek

Jak skladovat potraviny?

Promyšlený nákup je jen polovina úspěchu. Pokud chcete z jídla dostat maximum, neplýtvat a ušetřit, měli byste také vědět, jak potraviny správně skladovat. V dnešním článku si proto řekneme, jak s potravinami zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé.
Zobrazit článek

Velký průvodce zavařováním – 1. díl: Ovocné zavařeniny

Zavařování je jedním z nejlepších způsobů, jak uchovat sezónní plodiny pro pozdější použití. Kromě klasických džemů a kompotů můžeme zavařovat i hotová jídla, chutney nebo třeba kečup. Pro ty z vás, kteří se zavařováním teprve začínají, jsme připravili třídílného průvodce plného užitečných tipů a chutných receptů. Hned v prvním dílu se zaměříme na zavařování ovoce – a to nejen v hrnci, ale i v troubě.
Zobrazit článek

Třináct druhů jablek, které byste měli znát

Jablka patří v Česku mezi neoblíbenější a nejrozšířenější druhy ovoce. Zatímco některá chutnají sladce, jiná nás potěší příjemně nakyslou chutí. Tušíte ale, jaké druhy se hodí i na pečení, do kterých jablek je se lepší rovnou zakousnout a jak tyto plody správně skladovat?
Zobrazit článek
1 z 1