Všechny články

11 článků
Čerstvá rajčata na dřevěném stole s rajčaty v pozadí, zalitá teplým slunečním světlem.

Rajčata, brokolice a okurka – trojice zeleniny, která nesmí chybět na vašem talíři

V létě si můžeme dopřát nejen spoustu čerstvého ovoce, ale i zeleniny. Mezi ty nejoblíbenější druhy, jejichž chuť vynikne nejvíce právě během letních měsíců nebo začátkem podzimu, patří rajčata, brokolice a okurky. My se dnes na tuto trojici superzeleniny podíváme trochu blíže a řekneme si, odkud pochází, jak nám prospívá nebo co dobrého si z ní můžeme uvařit.
Zobrazit článek

Rychlý průvodce zavařováním

Už naše prababičky moc dobře věděly, že zavařování je skvělé nejen k uchovávání ovoce a zeleniny mimo jejich sezónu, ale i k obohacení jídelníčku o nové potraviny. Jestliže i vy nedáte dopustit na domácí zavařeniny, v tomto průvodci najdete nápadité recepty i tipy, jak je doma snadno vyrobit.
Zobrazit článek

Průvodce kempováním

Čeká vás první kempování v životě a nevíte, co všechno si máte s sebou přibalit? V našem průvodci kempováním vám poradíme, které příslušenství byste si měli určitě pořídit, abyste v přírodě nejen v klidu přečkali noc, ale také si něco dobrého uvařili. Dáme vám rovněž několik rad, jak jídlo během kempování uchovávat, aby vám vydrželo co nejdéle.
Zobrazit článek

Citrony – žluté poklady s pestrou škálou využití

Pokud bychom volili krále citrusů, citrony by pravděpodobně vyhrály nebo minimálně obsadily některou z předních příček. Zvykli jsme se po nich sahat nejen v době, kdy nás trápí nachlazení, ale také jsme si je oblíbili k dochucování jídel a nápojů. Pojďte se společně s námi podívat, odkud citrony pocházejí, jaký význam mají pro naše zdraví nebo kde všude najdou své uplatnění. Máme pro vás i několik šikovných tipů, jak si snadno z citronů vyrobit levné, ekologické, a přitom účinné čisticí přípravky.
Zobrazit článek

Proč zařadit do jídelníčku borůvky

Také rádi v létě vyrážíte do lesa na borůvky? Tyto drobné, tmavě modré kuličky nejen výtečně chutnají, ale patří i mezi jeden z nejzdravějších druhů ovoce. Pojďte se s námi podívat, jak prospívají našemu zdraví, které látky obsahují nebo co dobrého si z nich můžete připravit.
Zobrazit článek

Jak skladovat potraviny?

Promyšlený nákup je jen polovina úspěchu. Pokud chcete z jídla dostat maximum, neplýtvat a ušetřit, měli byste také vědět, jak potraviny správně skladovat. V dnešním článku si proto řekneme, jak s potravinami zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé.
Zobrazit článek

Velký průvodce zavařováním – 3. díl: netradiční zavařeniny

V závěrečném dílu naší minisérie o zavařování zjistíte, jak si doma snadno připravit méně tradiční zavařeniny, jako jsou sirupy, kečup nebo chutney. A také se dozvíte, jak zavařovat v mikrovlnné troubě.
Zobrazit článek

Velký průvodce zavařováním – 2. díl: Jak uchovat zeleninu

Obchody, trhy i zahrádky jsou plné čerstvé zeleniny, proto nastává ideální čas pustit se do zavařování. V druhém dílu naší minisérie se podíváme, jak lze zavařovat v myčce, řekneme si, co jsou tzv. pickles a poradíme vám, jak na kvašenou zeleninu.
Zobrazit článek

Velký průvodce zavařováním – 1. díl: Ovocné zavařeniny

Zavařování je jedním z nejlepších způsobů, jak uchovat sezónní plodiny pro pozdější použití. Kromě klasických džemů a kompotů můžeme zavařovat i hotová jídla, chutney nebo třeba kečup. Pro ty z vás, kteří se zavařováním teprve začínají, jsme připravili třídílného průvodce plného užitečných tipů a chutných receptů. Hned v prvním dílu se zaměříme na zavařování ovoce – a to nejen v hrnci, ale i v troubě.
Zobrazit článek
Na trhu jsou v dřevěné bedýnce na slámě vystaveny různé odrůdy jablek v odstínech červené, žluté a zelené barvy.

Třináct druhů jablek, které byste měli znát

Jablka patří v Česku mezi neoblíbenější a nejrozšířenější druhy ovoce. Zatímco některá chutnají sladce, jiná nás potěší příjemně nakyslou chutí. Tušíte ale, jaké druhy se hodí i na pečení, do kterých jablek je lepší se rovnou zakousnout a jak tyto plody správně skladovat?
Zobrazit článek

Jak skladovat potraviny na cestách?

Jak uskladnit jídlo, aby se vám během kempování nezkazilo? Přečtěte si naše tipy pro vaření pod širým nebem.
Zobrazit článek
1 z 1