Všechny články

Praha-Černý Most
11 článků
Na trhu jsou v dřevěné bedýnce na slámě vystaveny různé odrůdy jablek v odstínech červené, žluté a zelené barvy.

Třináct druhů jablek, které byste měli znát

Jablka patří v Česku mezi neoblíbenější a nejrozšířenější druhy ovoce. Zatímco některá chutnají sladce, jiná nás potěší příjemně nakyslou chutí. Tušíte ale, jaké druhy se hodí i na pečení, do kterých jablek je lepší se rovnou zakousnout a jak tyto plody správně skladovat?
Zobrazit článek
Čerstvá rajčata na dřevěném stole s rajčaty v pozadí, zalitá teplým slunečním světlem.

Rajčata, brokolice a okurka – trojice zeleniny, která nesmí chybět na vašem talíři

V létě si můžeme dopřát nejen spoustu čerstvého ovoce, ale i zeleniny. Mezi ty nejoblíbenější druhy, jejichž chuť vynikne nejvíce právě během letních měsíců nebo začátkem podzimu, patří rajčata, brokolice a okurky. My se dnes na tuto trojici superzeleniny podíváme trochu blíže a řekneme si, odkud pochází, jak nám prospívá nebo co dobrého si z ní můžeme uvařit.
Zobrazit článek

Rychlý průvodce zavařováním

Už naše prababičky moc dobře věděly, že zavařování je skvělé nejen k uchovávání ovoce a zeleniny mimo jejich sezónu, ale i k obohacení jídelníčku o nové potraviny. Jestliže i vy nedáte dopustit na domácí zavařeniny, v tomto průvodci najdete nápadité recepty i tipy, jak je doma snadno vyrobit.
Zobrazit článek

Průvodce kempováním

Čeká vás první kempování v životě a nevíte, co všechno si máte s sebou přibalit? V našem průvodci kempováním vám poradíme, které příslušenství byste si měli určitě pořídit, abyste v přírodě nejen v klidu přečkali noc, ale také si něco dobrého uvařili. Dáme vám rovněž několik rad, jak jídlo během kempování uchovávat, aby vám vydrželo co nejdéle.
Zobrazit článek

Citrony – žluté poklady s pestrou škálou využití

Pokud bychom volili krále citrusů, citrony by pravděpodobně vyhrály nebo minimálně obsadily některou z předních příček. Zvykli jsme se po nich sahat nejen v době, kdy nás trápí nachlazení, ale také jsme si je oblíbili k dochucování jídel a nápojů. Pojďte se společně s námi podívat, odkud citrony pocházejí, jaký význam mají pro naše zdraví nebo kde všude najdou své uplatnění. Máme pro vás i několik šikovných tipů, jak si snadno z citronů vyrobit levné, ekologické, a přitom účinné čisticí přípravky.
Zobrazit článek

Proč zařadit do jídelníčku borůvky

Také rádi v létě vyrážíte do lesa na borůvky? Tyto drobné, tmavě modré kuličky nejen výtečně chutnají, ale patří i mezi jeden z nejzdravějších druhů ovoce. Pojďte se s námi podívat, jak prospívají našemu zdraví, které látky obsahují nebo co dobrého si z nich můžete připravit.
Zobrazit článek

Jak skladovat potraviny?

Promyšlený nákup je jen polovina úspěchu. Pokud chcete z jídla dostat maximum, neplýtvat a ušetřit, měli byste také vědět, jak potraviny správně skladovat. V dnešním článku si proto řekneme, jak s potravinami zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé.
Zobrazit článek

Velký průvodce zavařováním – 3. díl: netradiční zavařeniny

V závěrečném dílu naší minisérie o zavařování zjistíte, jak si doma snadno připravit méně tradiční zavařeniny, jako jsou sirupy, kečup nebo chutney. A také se dozvíte, jak zavařovat v mikrovlnné troubě.
Zobrazit článek

Velký průvodce zavařováním – 2. díl: Jak uchovat zeleninu

Obchody, trhy i zahrádky jsou plné čerstvé zeleniny, proto nastává ideální čas pustit se do zavařování. V druhém dílu naší minisérie se podíváme, jak lze zavařovat v myčce, řekneme si, co jsou tzv. pickles a poradíme vám, jak na kvašenou zeleninu.
Zobrazit článek

Velký průvodce zavařováním – 1. díl: Ovocné zavařeniny

Zavařování je jedním z nejlepších způsobů, jak uchovat sezónní plodiny pro pozdější použití. Kromě klasických džemů a kompotů můžeme zavařovat i hotová jídla, chutney nebo třeba kečup. Pro ty z vás, kteří se zavařováním teprve začínají, jsme připravili třídílného průvodce plného užitečných tipů a chutných receptů. Hned v prvním dílu se zaměříme na zavařování ovoce – a to nejen v hrnci, ale i v troubě.
Zobrazit článek

Jak skladovat potraviny na cestách?

Jak uskladnit jídlo, aby se vám během kempování nezkazilo? Přečtěte si naše tipy pro vaření pod širým nebem.
Zobrazit článek
1 z 1