Všechny články

6 článků

Citrony – žluté poklady s pestrou škálou využití

Pokud bychom volili krále citrusů, citrony by pravděpodobně vyhrály nebo minimálně obsadily některou z předních příček. Zvykli jsme se po nich sahat nejen v době, kdy nás trápí nachlazení, ale také jsme si je oblíbili k dochucování jídel a nápojů. Pojďte se společně s námi podívat, odkud citrony pocházejí, jaký význam mají pro naše zdraví nebo kde všude najdou své uplatnění. Máme pro vás i několik šikovných tipů, jak si snadno z citronů vyrobit levné, ekologické, a přitom účinné čisticí přípravky.
Zobrazit článek

Proč zařadit do jídelníčku borůvky

Také rádi v létě vyrážíte do lesa na borůvky? Tyto drobné, tmavě modré kuličky nejen výtečně chutnají, ale patří i mezi jeden z nejzdravějších druhů ovoce. Pojďte se s námi podívat, jak prospívají našemu zdraví, které látky obsahují nebo co dobrého si z nich můžete připravit.
Zobrazit článek

Průvodce kempováním

Čeká vás první kempování v životě a nevíte, co všechno si máte s sebou přibalit? V našem průvodci kempováním vám poradíme, které příslušenství byste si měli určitě pořídit, abyste v přírodě nejen v klidu přečkali noc, ale také si něco dobrého uvařili. Dáme vám rovněž několik rad, jak jídlo během kempování uchovávat, aby vám vydrželo co nejdéle.
Zobrazit článek

Jak skladovat potraviny?

Promyšlený nákup je jen polovina úspěchu. Pokud chcete z jídla dostat maximum, neplýtvat a ušetřit, měli byste také vědět, jak potraviny správně skladovat. V dnešním článku si proto řekneme, jak s potravinami zacházet, aby vydržely co nejdéle čerstvé.
Zobrazit článek

Třináct druhů jablek, které byste měli znát

Jablka patří v Česku mezi neoblíbenější a nejrozšířenější druhy ovoce. Zatímco některá chutnají sladce, jiná nás potěší příjemně nakyslou chutí. Tušíte ale, jaké druhy se hodí i na pečení, do kterých jablek je se lepší rovnou zakousnout a jak tyto plody správně skladovat?
Zobrazit článek
1 z 1