Hlavní jídlaVegetariánskéZeleninaVeganskéMezinárodní kuchyně
12. 09. 2025
Globus tým

Tacos se salsou fresca, fazolemi a kukuřicí

Lehké jídlo, které zasytí? Vyzkoušejte tacos plněné čerstvou salsou fresca, kukuřicí a fazolemi. Připravit si je můžete ve veganské variantě nebo přidat sýr feta pro vegetariánskou verzi.

Náročnost receptu

Příprava 25 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce (8 tacos)

  • 8malých kukuřičných placek
  • ½ plechovkyčervených fazolí, scezených a propláchnutých
  • ½ plechovkybílých fazolí, scezených a propláchnutých
  • 150 g kukuřice (okrájené z klasu nebo sterilované z plechovky)
  • 1větší červenou cibuli nakrájenou na proužky
  • 250 g cherry rajčat nakrájených na kostičky
  • 1 bílou papriku nasekanou na kostičky
  • listový salát (např. Dubánek)
  • 1 lžíciolivového oleje
  • 1limetku
  • 1čerstvou chilli papričku
  • hrstčerstvého koriandru nebo hladkolisté petržele
  • špetku pepře
  • špetku soli
  • sýr feta (pro veganskou verzi lze vynechat)

Postup

1

Nejprve si připravíme salsu fresca, kterou tacos naplníme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Cibuli nakrájíme na proužky, chilli papričku na plátky (můžeme odstranit semínka pro menší pálivost), nasekáme koriandr nebo petržel, přidáme lžíci oleje a vše v míse společně s rajčaty promícháme. Směs zakápneme šťávou z limetky, osolíme, opepříme a znovu dobře promícháme. Chvíle necháme odležet, aby se chutě dobře propojily.

2

Mezitím si nakrájíme bílou papriku na kostičky a z klasu okrájíme kukuřičná zrna (nebo scedíme kukuřici z plechovky). Na pánvi nebo v mikrovlnné troubě prohřejeme scezené a propláchnuté fazole a společně s paprikou a kukuřicí přidáme do připravené salsy.

3

Na pánvi si nasucho nahřejeme kukuřičné placky (z každé strany cca 15–30 vteřin) a poté je naplníme listem čerstvého salátu a salsou s fazolemi. Rovnou podáváme nebo pro vegetariánskou variantu můžeme ještě posypat sýrem feta.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více