4–6 lžic čekankového sirupu (nebo jiného sladidla, množství dle chuti)
1 lstudené vody (perlivé či neperlivé)
kostky ledu
citron nakrájený na kolečka
lístky máty na ozdobu
Postup
1
Do velkého džbánu nalijeme čerstvě lisovanou citronovou šťávu, přidáme čekankový sirup a dobře promícháme. Přilijeme studenou vodu (perlivou či neperlivou podle chuti) a znovu pečlivě promícháme. Citronádu ochutnáme a pokud je ještě moc kyselá, dosladíme.
Do připravených sklenic vložíme kolečka citronu, kostky ledu a zalijeme citronádou. Na ozdobu můžeme dát ještě pár lístků máty a ihned podáváme.
Vyzkoušejte další nápoje:
Limonáda z domácího broskvového sirupu
Připravte si domácí limonádu z vlastnoručně vyrobeného broskvového sirupu. Sirup můžete využít také na dochucení dezertů, ledového čaje nebo koktejlů.
Pampeliškový sirup je tradiční součástí domácí bylinné lékárničky, protože pomáhá při nachlazení a kašli, ale dokáže zahnat i jarní únavu. S receptem od Evy Bartošové alias Kitchen Affair si ho snadno zvládnete připravit i u vás doma.