Všechny recepty

21 receptů

Grilovaný meloun s medem a skořicí

Vyzkoušejte meloun netradičně – na grilu! Grilováním získá příjemnou karamelovou chuť, kterou skvěle doplní medovoskořicová marináda. Grilovaným melounem můžete překvapit své blízké během letní grilovačky a zachutná i dětem. Navíc ho připravíte za pár minut.
Zobrazit článek

Waldorfský salát

Waldorfský salát poprvé připravil šéfkuchař Oscar Tschirky v hotelu Waldorf-Astoria v New Yorku v roce 1896. Původní receptura obsahovala pouze jablka, celer a majonézu. Dnes bývá doplněn o další ingredience jako jsou vlašské ořechy, hlávkový salát nebo hroznové víno a díky své svěží chuti se připravuje v domácnostech i restauracích po celém světě.
Zobrazit článek

Rozhuda – tvarohová pomazánka s pažitkou

Rychlá večeře nebo svačina dětem do školy do pár minut? Zkuste si doma připravit rozhudu, tradiční tvarohovou pomazánku z jihu Čech, která patřila do běžného jídelníčku našich prababiček. A není divu – je jednoduchá na přípravu, vyrobená jen z pár surovin a v kombinaci s krajícem čerstvého chleba jí odolá jen málokdo.
Zobrazit článek

Kanapky

Jednoduché pohoštění, které vás nadchne svou chutí? Připravte si rychlé kanapky z baget a pomazánek z vlastních výrob Globus! Doplnit je můžete uzeninami od řezníků z Globusu a čerstvými sýry a antipastami z našich pultů.
Zobrazit článek

Nakládané mozzarellové kuličky s olivami

Hororové pohoštění, jak má být. Připravte si na Halloween strašidelné nakládané oční bulvy z mozzarellových kuliček a oliv podle Kitchen Affair.
Zobrazit článek
Mísa míchaného salátu s nakrájeným zelím, mrkví, koriandrem a arašídovou omáčkou na mramorovém povrchu.

Zelný salát s arašídovou omáčkou

Připravte si vitamíny nabitý zelný salát s arašídovou omáčkou, který se výborně hodí jako příloha k masu nebo rychlá, lehká večeře. Podle svých preferencí si ho můžete ještě vylepšit např. kousky opečeného marinovaného tofu nebo kuřete.
Zobrazit článek

Jednoduché silvestrovské jednohubky

Připravte si občerstvení na silvestrovskou oslavu během pár minut s výrobky z našich vlastních výrob. S rozmanitými pomazánkami Globus, uzeninami z Řeznictví Globus a čerstvým pečivem od našich pekařů vykouzlíte perfektní jednohubky, kterým vaši hosté nedokážou odolat.
Zobrazit článek

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta, klasika, která patří nejen k létu. Připravte si je podle receptu Josefa Maršálka a to třeba i do zásoby!
Zobrazit článek

Ovocný kompot

Máte doma nadbytek ovoce? Vyzkoušejte recept od Petry Burianové na domácí ovocný kompot, který se hodí jako rychlá teplá svačinka nebo ho můžete podávat třeba k masu.
Zobrazit článek

Nakládané sýrové trio

Nakládané sýry jsou nejen perfektní jako delikátní pohoštění pro vaše hosty, ale skvěle se hodí i jako dárek pro gurmány.
Zobrazit článek

Nevšední zdravé pomazánky: krémová fazolová a pomazánka z červené čočky

Máte rádi luštěniny? Tak co si z nich připravit některou z originálních pomazánek podle My Cooking Diary.
Zobrazit článek

Taštičky se smaženými žampiony a dýňovými semínky

Hledáte perfektní předkrm, svačinu dětem do školy nebo luxusní snídani? Překvapte své blízké domácími taštičkami se smaženými žampiony podle Josefa Maršálka, které zachutnají všem milovníkům hub.
Zobrazit článek
1 z 2