Všechny recepty

21 receptů
Mísa míchaného salátu s nakrájeným zelím, mrkví, koriandrem a arašídovou omáčkou na mramorovém povrchu.

Zelný salát s arašídovou omáčkou

Připravte si vitamíny nabitý zelný salát s arašídovou omáčkou, který se výborně hodí jako příloha k masu nebo rychlá, lehká večeře. Podle svých preferencí si ho můžete ještě vylepšit např. kousky opečeného marinovaného tofu nebo kuřete.
Zobrazit článek

Grilovaný meloun s medem a skořicí

Vyzkoušejte meloun netradičně – na grilu! Grilováním získá příjemnou karamelovou chuť, kterou skvěle doplní medovoskořicová marináda. Grilovaným melounem můžete překvapit své blízké během letní grilovačky a zachutná i dětem. Navíc ho připravíte za pár minut.
Zobrazit článek

Waldorfský salát

Waldorfský salát poprvé připravil šéfkuchař Oscar Tschirky v hotelu Waldorf-Astoria v New Yorku v roce 1896. Původní receptura obsahovala pouze jablka, celer a majonézu. Dnes bývá doplněn o další ingredience jako jsou vlašské ořechy, hlávkový salát nebo hroznové víno a díky své svěží chuti se připravuje v domácnostech i restauracích po celém světě.
Zobrazit článek

Rozhuda – tvarohová pomazánka s pažitkou

Rychlá večeře nebo svačina dětem do školy do pár minut? Zkuste si doma připravit rozhudu, tradiční tvarohovou pomazánku z jihu Čech, která patřila do běžného jídelníčku našich prababiček. A není divu – je jednoduchá na přípravu, vyrobená jen z pár surovin a v kombinaci s krajícem čerstvého chleba jí odolá jen málokdo.
Zobrazit článek

Kanapky

Jednoduché pohoštění, které vás nadchne svou chutí? Připravte si rychlé kanapky z baget a pomazánek z vlastních výrob Globus! Doplnit je můžete uzeninami od řezníků z Globusu a čerstvými sýry a antipastami z našich pultů.
Zobrazit článek

Nakládané mozzarellové kuličky s olivami

Hororové pohoštění, jak má být. Připravte si na Halloween strašidelné nakládané oční bulvy z mozzarellových kuliček a oliv podle Kitchen Affair.
Zobrazit článek

Jednoduché silvestrovské jednohubky

Připravte si občerstvení na silvestrovskou oslavu během pár minut s výrobky z našich vlastních výrob. S rozmanitými pomazánkami Globus, uzeninami z Řeznictví Globus a čerstvým pečivem od našich pekařů vykouzlíte perfektní jednohubky, kterým vaši hosté nedokážou odolat.
Zobrazit článek

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta, klasika, která patří nejen k létu. Připravte si je podle receptu Josefa Maršálka a to třeba i do zásoby!
Zobrazit článek

Ovocný kompot

Máte doma nadbytek ovoce? Vyzkoušejte recept od Petry Burianové na domácí ovocný kompot, který se hodí jako rychlá teplá svačinka nebo ho můžete podávat třeba k masu.
Zobrazit článek

Nakládané sýrové trio

Nakládané sýry jsou nejen perfektní jako delikátní pohoštění pro vaše hosty, ale skvěle se hodí i jako dárek pro gurmány.
Zobrazit článek

Nevšední zdravé pomazánky: krémová fazolová a pomazánka z červené čočky

Máte rádi luštěniny? Tak co si z nich připravit některou z originálních pomazánek podle My Cooking Diary.
Zobrazit článek

Taštičky se smaženými žampiony a dýňovými semínky

Hledáte perfektní předkrm, svačinu dětem do školy nebo luxusní snídani? Překvapte své blízké domácími taštičkami se smaženými žampiony podle Josefa Maršálka, které zachutnají všem milovníkům hub.
Zobrazit článek
1 z 2