VegetariánskéPolévkyZeleninaVeganské
14. 11. 2024
Globus tým

Krémová polévka z červené řepy

Černá miska polévky z červené řepy ozdobené bílým jogurtem a nasekanými bylinkami, obklopená čerstvou řepou a zeleninou na šedém povrchu.

Zahřejte se krémovou polévkou z červené řepy, která je plná vitamínů. Připravit si ji můžete v klasické i rostlinné verzi.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 4menší červené řepy (cca 500 g)
  • 2střední brambory
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml živočišné nebo rostlinné smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • šťávu z ½ citronu
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • čerstvou petrželku a trochu smetany na ozdobu

Postup

1

Očistíme řepu, brambory a mrkev, oloupeme je a nakrájíme na menší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nahrubo.

2

V hrnci rozehřejeme olivový olej a krátce na něm osmahneme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek a kmín, necháme rozvonět. Přisypeme nakrájenou řepu, brambory a mrkev, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne.

3

Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pokud je polévka příliš hustá, zředíme trochou horkého vývaru nebo vody. Podáváme horkou, ozdobenou nasekanou petrželkou a lžící smetany.

Recepty na další zeleninové polévky

  • Kedlubnová polévka

    Znáte kedlubnovou polévku? Můžete si ji připravit podle tohoto receptu od Evy Bartošové alias Kitchen Affair. Je plná vitamínů a během zimních měsíců krásně zahřeje.
    Zobrazit článek
  • Dýňová polévka podle Globusu

    Zahřejte se během podzimu lahodnou dýňovou polévkou. Zkuste náš recept a sychravé počasí si na vás nepřijde.
    Zobrazit článek
  • Hrnec polévky s nakrájenou cuketou v bujónu na sporáku, doplněný naběračkou a dřevěnou lžící na tmavé pracovní desce.

    Cuketová polévka

    Nevíte, co připravit z cuket? Zkuste osvěžující cuketovou polévku podle Evy Bartošové z Kitchen Affair. Hodí se jako lehký oběd či večeře na horké letní dny.
    Zobrazit článek
  • Chřestová polévka s pistáciemi a grilovanými jahodami

    Vyzkoušejte osvěžující chřestovou polévku v netradiční kombinaci s pistáciemi a grilovanými jahodami podle Petra Židka.
    Zobrazit článek

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více