Zdravý svět & životní styl

14 článků

Alternativní sladidla – která nám prospívají a která spíše škodí?

Cukr. V posledních letech téměř démonizovaná surovina, která je však nedílnou součástí mnoha běžně dostupných, průmyslově vyrobených potravin, ale i domácích receptů. Ve větším množství však škodí našemu zdraví, a proto ho mnozí z nás nahrazují jinými alternativami. V dnešním článku se podíváme, které z nich mohou našemu zdraví prospívat, a naopak jakým je lepší se obloukem vyhnout.
Zobrazit článek

Jak přejít na bezlepkovou stravu

Zjistili jste, že trpíte celiakií nebo máte alergii na lepek? Začít s bezlepkovou stravou může být hlavně na začátku náročnější, ale není čeho se obávat. Na trhu stále přibývají bezlepkové verze konvenčních potravin a také některé restaurace už běžně nabízejí bezlepková jídla ve svém menu, třeba jako naše Restaurace Globus. Pojďme se společně podívat, jak přejít na bezlepkovou stravu.
Zobrazit článek

Jak posílit imunitu před podzimem

Podzim každoročně přináší nejen krásně zbarvenou přírodu, ale také chladnější počasí, a tedy i větší riziko různých viróz. Aby vám pevné zdraví vydrželo i během nadcházejících měsíců, připravili jsme si pro vás pět tipů ze Zdravého světa, které vám pomohou teplotním výkyvům lépe odolávat a posílí váš imunitní systém.
Zobrazit článek

Jak obohatit jídelníček o rostlinnou stravu

Každý rok se statisíce lidí z více jak dvou set zemí účastní tzv. Veganuary (veganského ledna), kdy se snaží přejít (alespoň dočasně) na rostlinnou stravu. Pokud si s touto myšlenkou také pohráváte, nebo si jen chcete od nového roku zpestřit jídelníček novými chutěmi, tady je pár tipů, jak nahradit konvenční suroviny za veganské.
Zobrazit článek

Grilování bez masa

I s rostlinnou stravou si můžete užít parádní grilovačku! Ať už milujete veganskou stravu, anebo si jen rádi čas od času dáte oddech od masa, máme pro vás spoustu tipů na skvělá jídla z grilu, která byste letos v létě měli určitě vyzkoušet. Pojďte se s námi na ně společně podívat.
Zobrazit článek
1 z 2