Kategorie článků
Nejnovější články
08. 05. 2025
3 minuty čtení
Zahradníkův rok – tipy pro květnovou zahradu
Květen je bezesporu jedním z nejkrásnějších měsíců v roce. Jak už jeho název napovídá, vše kvete, zelená se a příroda bují životem. Aby i vaše zahrádka hrála všemi barvami a bylo na ni rušno, i v květnu bude potřebovat vaši péči. I tento měsíc pro vás máme několik tipů, na co se během následujících týdnů zaměřit.
Doporučujeme
Objevte sílu umeboshi švestiček a umeoctu
Už jste někdy slyšeli o švestičkách umeboshi a umeoctu? Pokud vám tyto názvy zatím nic neříkají, v tomto článku vám je rádi představíme. Švestičky umeboshi i umeocet jsou už po staletí neodmyslitelnou součástí tradiční japonské kuchyně. Díky svým zdravotním benefitům, jedinečné chuti a širokému využití byste jim i vy měli dát šanci.Zobrazit článekJak obohatit jídelníček o rostlinnou stravu
Každý rok se statisíce lidí z více jak dvou set zemí účastní tzv. Veganuary (veganského ledna), kdy se snaží přejít (alespoň dočasně) na rostlinnou stravu. Pokud si s touto myšlenkou také pohráváte, nebo si jen chcete od nového roku zpestřit jídelníček novými chutěmi, tady je pár tipů, jak nahradit konvenční suroviny za veganské.Zobrazit článekTrendy ze Zdravého světa: Objevte zázrak jménem lahůdkové droždí
Už jste zkoušeli použít v kuchyni LSD? Nebojte, teď nemluvíme o žádných omamných látkách. Pod touto zkratkou se totiž skrývá lahůdkové sušené droždí, které si jako dochucovadlo oblíbili nejen vegani a příznivci zdravé výživy, ale čím dál častěji se do hledáčku pozornosti dostává také běžným spotřebitelům.Zobrazit článek
Aktuality z hypermarketu
Inspirace na vaření
09. 05. 2025
1 minuta čtení
Treska na másle s polentovou kaší a pak choi s krvavým pomerančem
Jemná treska na másle, krémová polenta a grilovaný pak choi s krvavým pomerančem – svěží a zároveň syté jídlo, které potěší chuťové buňky i oči. Jednoduchá příprava, harmonická kombinace chutí a kontrastní prvky na jednom talíři. Ideální recept, když hledáte lehké hlavní jídlo, které zaujme nejen chutí, ale i servírováním.
Potravinový rádce
28. 04. 2025
6 minut čtení
Oživte si jídelníček jarní zeleninou
Rozkvetlá příroda na jaře hýří svěžími barvami a nejinak by tomu mělo být i na našem talíři. Jarní sklizeň totiž nepolahodí jen oku, ale nabízí i vydatný gastronomický zážitek. V dnešním článku se proto podíváme na tři oblíbené druhy jarní zeleniny, u kterých prozkoumáme jejich vliv na zdraví a řekneme si, které lahůdky si z nich můžete doma vykouzlit.