Všechny recepty

70 receptů
Miska krémové dýňové polévky posypané čokoládovými hoblinkami a plátky červeného chilli, umístěná na dřevěném podnosu spolu s lžičkou a malou vázou s květinami.

Dýňová polévka s čokoládou

Vyzkoušejte tuto originální verzi dýňové polévky s čokoládou a špetkou chilli.
Zobrazit článek
Pečená jablka plněná ořechy a brusinkami na kovovém talíři, obklopená čerstvými jablky a vlašskými ořechy na rustikálním dřevěném stole.

Pečená jablka s ořechy a medem

Pečená jablka patří mezi nejjednodušší a zároveň nejvoňavější podzimní dezerty. Sladká jablka se při pečení krásně rozvoní, změknou a v kombinaci s medem, ořechy a skořicí nás svou hřejivou chutí potěší nejen během chladných, podzimních dnů.
Zobrazit článek
Recept na kuřecí špíz se zeleninou a s opečenou polentou na másle a rozmarýnu z webu globus.cz

Kuřecí špíz se zeleninou a s opečenou polentou na másle a rozmarýnu

Kuřecí špíz se zeleninou a polentou na rozmarýnu od Vojtěcha Poštulky představuje lehké a nutričně vyvážené bezlepkové jídlo vhodné pro každodenní vaření i slavnostní příležitosti. Pečení a grilování zvýrazní chuť čerstvých surovin, zatímco rozmarýnové máslo dodá pokrmu jemnou vůni a lahodnou chuť.
Zobrazit článek
Mísa míchaného salátu s nakrájeným zelím, mrkví, koriandrem a arašídovou omáčkou na mramorovém povrchu.

Zelný salát s arašídovou omáčkou

Připravte si vitamíny nabitý zelný salát s arašídovou omáčkou, který se výborně hodí jako příloha k masu nebo rychlá, lehká večeře. Podle svých preferencí si ho můžete ještě vylepšit např. kousky opečeného marinovaného tofu nebo kuřete.
Zobrazit článek
Osvěžující broskvová limonáda ve sklenici s lístky máty, obklopená celými a rozpůlenými broskvemi na sluncem zalité ploše.

Limonáda z domácího broskvového sirupu

Připravte si domácí limonádu z vlastnoručně vyrobeného broskvového sirupu. Sirup můžete využít také na dochucení dezertů, ledového čaje nebo koktejlů.
Zobrazit článek
Barevné zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem v červené pánvi na dřevěném prkénku, doplněné plátky chleba, podle receptu z webu hypermarketu Globus.

Zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem

Vyzkoušejte zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem, které díky celým vajíčkům se zachovalým krémovým žloutkem působí na talíři efektně a chutná skvěle. Recept od Vojty Poštulky vás přesvědčí, že jednoduché jídlo může být zároveň zajímavé a plné chutí.
Zobrazit článek
Dvě skleněné poháry s meruňkovým sorbetem zdobené lístky máty na modrém talíři, s celými meruňkami a lžičkou vedle na dřevěném stole.

Meruňkový sorbet

Osvěžte se nejen během horkých letních dnů lahodným meruňkovým sorbetem s jemným nádechem vanilky.
Zobrazit článek
Zavařovací sklenice s citronádou z čerstvě lisované citronové šťávy Globus s plátky citronu a lístky máty, obklopená celými citrony, na dřevěném prkénku s pruhovaným brčkem.

Domácí citronáda z čerstvě lisované citronové šťávy

Osvěžte se domácí citronádou z čerstvě lisované koncentrované šťávy. Perfektní nápoj nejen pro horké letní dny.
Zobrazit článek

Grilovaný meloun s medem a skořicí

Vyzkoušejte meloun netradičně – na grilu! Grilováním získá příjemnou karamelovou chuť, kterou skvěle doplní medovoskořicová marináda. Grilovaným melounem můžete překvapit své blízké během letní grilovačky a zachutná i dětem. Navíc ho připravíte za pár minut.
Zobrazit článek

Bezlepkový pohankový koláč s meruňkami

Hledáte jednoduchý, lehký a přirozeně bezlepkový dezert? Vyzkoušejte vláčný pohankový koláč s tvarohem, meruňkami a plátky mandlí. Skvěle se hodí ke kávě, na letní piknik nebo jako sladká tečka po obědě. Stačí pár základních surovin a za hodinu máte upečeno. Recept připravila Eva Bartošová alias Kitchen Affair.
Zobrazit článek

Bezový sirup

Udělejte si osvěžující bezový sirup podle Evy Bartošové alias Kitchen Affair.
Zobrazit článek

Čokoládová pěna s rebarborovým kompotem

Vyzkoušejte lahodnou pěnu z bílé čokolády ozdobenou rebarborovým kompotem podle Evy Bartošové alias Kitchen Affair.
Zobrazit článek
1 z 6