Tyto bezlepkové lívance mají odlehčené těsto i způsob přípravy, smaží se totiž na kokosovém oleji, který se nepřepaluje ani při vyšších teplotách. Využít ho můžete také na palačinky, ale i do ovesných kaší nebo do salátů.
Znáte konjakové těstoviny? Jejich velkou výhodou je, že mají téměř nulovou kalorickou hodnotu a neobsahují lepek, takže se hodí pro redukční i bezlepkovou dietu. Připravit si je můžete třeba v asijském stylu se zeleninou a tofu, jako to udělal Vojtěch Poštulka v tomto receptu.
Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý recept na pohankovou kaši plnou živin. Pohanka je přirozeně bezlepková a bohatá na minerály. Výtečně se hodí například jako snídaně nebo svačina pro děti.
Připravte si vitamíny nabitý zelný salát s arašídovou omáčkou, který se výborně hodí jako příloha k masu nebo rychlá, lehká večeře. Podle svých preferencí si ho můžete ještě vylepšit např. kousky opečeného marinovaného tofu nebo kuřete.
Quinoový salát s tofu a zeleninou potěší všechny, kteří se rádi stravují zdravě a vyváženě. Jeho příprava vám navíc nezabere víc než půl hodiny a pochutnají si na něm i vegetariáni.
Máte doma několik přezrálých banánů? Upečte si z nich bezlepkový banánový chlebíček, tzv. banana bread. Skvěle se hodí jako zdravá snídaně nebo svačinka dětem do školy.
Matcha prášek nemusíte používat jen k přípravě nápojů, ale skvěle se hodí i do dezertů. Vyzkoušejte tyto exotické matcha lívance, které jsou navíc bez lepku, laktózy a vhodné i pro vegany.