:format(jpeg))
Potravinový rádce
43 článků
:format(jpeg))
:format(jpeg))
:format(jpeg))
Broskve – ovoce věčného mládí i symbol krásy
Tentokrát se v našem Potravinovém rádci podíváme na další letní ovoce, a to na broskve. Jejich šťavnatá chuť si podmanila už staré Římany, oblíbené však byly i ve středověku nebo v období renesance. Pojďte se společně s námi podívat broskvím pod jejich jemně ochmýřenou slupku a zjistěte, jaké benefity mají pro vaše zdraví nebo s čím je můžete v kuchyni směle kombinovat.
Zobrazit článek:format(jpeg))
:format(jpeg))
Nevíte, co s cuketami? Poradíme vám!
Máte doma několik cuket a nenapadá vás, co z nich připravit? Máme pro vás hned tři tipy na skvělá cuketová jídla, která se perfektně hodí pro letní období. Také si povíme, proč je cuketa u nás tak populární nebo jaké zdravotní benefity nám může přinést, pokud ji do svého jídelníčku budeme zařazovat pravidelně.
Zobrazit článek:format(jpeg))
:format(jpeg))
Rychlý průvodce zavařováním
Už naše prababičky moc dobře věděly, že zavařování je skvělé nejen k uchovávání ovoce a zeleniny mimo jejich sezónu, ale i k obohacení jídelníčku o nové potraviny. Jestliže i vy nedáte dopustit na domácí zavařeniny, v tomto průvodci najdete nápadité recepty i tipy, jak je doma snadno vyrobit.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Vyberte to nejlepší maso na grilování
Chcete uspořádat perfektní grilovačku? Základem úspěchu je správně zvolené maso. Víte, jaký je rozdíl mezi nízkým a vysokým roštěncem? Jak upravit steak na rare, medium či well done? Nebo co je to mramorování u masa? Přečtěte si náš článek a staňte se mistrem grilu.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Jahody – láska na celý život
Co by to bylo za léto bez jahod! Patří k letním měsícům stejně neodmyslitelně, jako dovolená, horké letní dny nebo zmrzlina. Díky jejich výživnému složení a blahodárným účinkům na naše zdraví si však v našich jídelníčcích zaslouží své pevné místo po celý rok. Na to, jak nám jahody prospívají, nebo co si z nich nejen v létě připravit, se podrobněji podíváme v dnešním článku.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Oživte si jídelníček jarní zeleninou
Rozkvetlá příroda na jaře hýří svěžími barvami a nejinak by tomu mělo být i na našem talíři. Jarní sklizeň totiž nepolahodí jen oku, ale nabízí i vydatný gastronomický zážitek. V dnešním článku se proto podíváme na tři oblíbené druhy jarní zeleniny, u kterých prozkoumáme jejich vliv na zdraví a řekneme si, které lahůdky si z nich můžete doma vykouzlit.
Zobrazit článek:format(jpeg))
:format(jpeg))
:format(jpeg))
Kedluben – zelenina pro pevné zdraví
Křupavé, jemně nasládlé a bohaté na vitamíny a minerální látky – tak takové jsou kedlubny. Kdysi běžná součást zahrad našich babiček se dnes vrací na výsluní jako výživná a chutná zelenina, která by neměla chybět v žádném vyváženém jídelníčku. Pojďme se na ni blíže podívat!
Zobrazit článek