Všechny recepty

9 receptů

Waldorfský salát

Waldorfský salát poprvé připravil šéfkuchař Oscar Tschirky v hotelu Waldorf-Astoria v New Yorku v roce 1896. Původní receptura obsahovala pouze jablka, celer a majonézu. Dnes bývá doplněn o další ingredience jako jsou vlašské ořechy, hlávkový salát nebo hroznové víno a díky své svěží chuti se připravuje v domácnostech i restauracích po celém světě.
Zobrazit článek

Vitaminový salát s červenou řepou a dresinkem z umeboshi švestiček

Oživte svůj jídelníček s naším vitaminovým salátem, který spojuje chuť červené řepy s kešu ořechy a jemným dresinkem z umeboshi švestiček.
Zobrazit článek

Salát s kuřecím satay a granátovým jablkem

Kuřecí satay nemusí být vždy jen na špízu. Vojtěch Poštulka si pro vás připravil rychlý recept na klasickou verzi tohoto úžasného masa, voňavého po opečených arašídech s chilli. Kuřecí satay spojil s lehkým salátem, který se perfektně hodí k zahradní grilovačce a určitě ohromí vaše přátele.
Zobrazit článek

Telecí saltimbocca s míchaným salátem

Telecí saltimbocca s šalvějí a sušenou šunkou, doplněná míchaným salátem z polníčku a pečených rajčátek, je italská specialita, kterou zvládnete připravit raz dva.
Zobrazit článek

Quinoový salát s mrkví a růžičkovou kapustou

Quinoový salát s tofu a zeleninou potěší všechny, kteří se rádi stravují zdravě a vyváženě. Jeho příprava vám navíc nezabere víc než půl hodiny a pochutnají si na něm i vegetariáni.
Zobrazit článek

Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami

Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami, lískovými ořechy a gorgonzolou od Vojtěcha Poštulky je částečně inspirované tradičním waldorfským salátem, ve kterém se spojuje sezonní ovoce, ořechy a aromatický sýr tou nejkouzelnější kombinací. Určitě se nebojte nektarinky nahradit i čerstvými fíky, které se hodí k sýrům a pečeným masům.
Zobrazit článek

Teplý salát z pečené dýně Hokkaido s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte netradiční teplý salát z pečené dýně Hokkaido a vepřové panenky ve slanině, s pistáciemi a borůvkami podle Vojtěcha Poštulky.
Zobrazit článek

Podzimní salát s růžičkovou kapustou

Dopřejte si pořádnou dávku vitamínů z tohoto podzimního pečeného salátu s růžičkovou kapustou podle My Cooking Diary.
Zobrazit článek

Salát s uzenou makrelou, pečeným celerem, hruškou a majonézou

Makrela trochu jinak? Vyzkoušejte salát s uzenou makrelou, pečeným celerem a hruškou podle receptu Petra Židka. Toto skvělé jídlo se výtečně hodí k obědu i jako lehčí večeře.
Zobrazit článek
1 z 1