Kuřecí satay nemusí být vždy jen na špízu. Vojtěch Poštulka si pro vás připravil rychlý recept na klasickou verzi tohoto úžasného masa, voňavého po opečených arašídech s chilli. Kuřecí satay spojil s lehkým salátem, který se perfektně hodí k zahradní grilovačce a určitě ohromí vaše přátele.
Telecí saltimbocca s šalvějí a sušenou šunkou, doplněná míchaným salátem z polníčku a pečených rajčátek, je italská specialita, kterou zvládnete připravit raz dva.
Quinoový salát s tofu a zeleninou potěší všechny, kteří se rádi stravují zdravě a vyváženě. Jeho příprava vám navíc nezabere víc než půl hodiny a pochutnají si na něm i vegetariáni.
Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami, lískovými ořechy a gorgonzolou od Vojtěcha Poštulky je částečně inspirované tradičním waldorfským salátem, ve kterém se spojuje sezonní ovoce, ořechy a aromatický sýr tou nejkouzelnější kombinací. Určitě se nebojte nektarinky nahradit i čerstvými fíky, které se hodí k sýrům a pečeným masům.
Makrela trochu jinak? Vyzkoušejte salát s uzenou makrelou, pečeným celerem a hruškou podle receptu Petra Židka. Toto skvělé jídlo se výtečně hodí k obědu i jako lehčí večeře.