Není bramborový salát jako bramborový salát. Své o tom ví i Petr Židek, který ho připravuje s křenovou majonézou. A pokud ho doplníte smaženým kaprem v těstíčku, určitě si na Štědrý den pochutnáte.
Indie, to je země plná jedinečných chutí a vůní. Totéž platí i pro tradiční indický dezert Gulab Jamun, který si můžete doma sami připravit podle receptu od Josefa Maršálka.
Hot Cross Buns neboli bochánky s křížem jsou tradiční sladkou, kořením vonící buchtou z kynutého těsta, která pochází z Británie, kde zdobí stůl zejména na Velikonoce. Připravte si ji nejen na svátky podle receptu Josefa Maršálka.
Znáte boží milosti, známé také jako fánky? V dřívějších dobách se toto tradiční české cukroví z hladkého těsta připravovalo hlavně na Masopust nebo Velikonoce. Oživte zvyk smažení božích milostí i u vás doma díky receptu od Josefa Maršálka.
Ne nadarmo se říká, že nám babiččina kuchyně zůstává na dlouho uložena v paměti. Jako od babičky je i tento jablečný perník s čokoládou v podání Josefa Maršálka. Pojďme si zavzpomínat na to, jak vonělo a chutnalo dětství...