Všechny recepty

55 receptů
Mísa míchaného salátu s nakrájeným zelím, mrkví, koriandrem a arašídovou omáčkou na mramorovém povrchu.

Zelný salát s arašídovou omáčkou

Připravte si vitamíny nabitý zelný salát s arašídovou omáčkou, který se výborně hodí jako příloha k masu nebo rychlá, lehká večeře. Podle svých preferencí si ho můžete ještě vylepšit např. kousky opečeného marinovaného tofu nebo kuřete.
Zobrazit článek

Tacos se salsou fresca, fazolemi a kukuřicí

Lehké jídlo, které zasytí? Vyzkoušejte tacos plněné čerstvou salsou fresca, kukuřicí a fazolemi. Připravit si je můžete ve veganské variantě nebo přidat sýr feta pro vegetariánskou verzi.
Zobrazit článek
Na červeno-oranžové utěrce položená zavařovací sklenice s domácími švestkovými povidly, mrkvánky na bílém talíři,  malý zlatý cedník na cukr, a dva mrkvánky. V pozadí mramorová deska a bílé kachličky.

Mrkvánky s domácími povidly

Zdravá svačinka na výlet nebo dětem do školy? Co takhle křehké mrkvánky s domácími povidly podle Kitchen Affair. Zkuste se je připravit podle tohoto receptu.
Zobrazit článek
Miska rajčatové polévky ozdobená lístky bazalky, obklopená čerstvou bazalkou a cherry rajčetem na mramorovém povrchu, ve stylu receptů z webu hypermarketu Globus.

Toskánská rajčatová polévka pappa al pomodoro

Toskánská rajčatová polévka pappa al pomodoro vás potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí pravé italské kuchyně. Připravila ji pro vás Eva Bartošová alias Kitchen Affair.
Zobrazit článek
Barevné zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem v červené pánvi na dřevěném prkénku, doplněné plátky chleba, podle receptu z webu hypermarketu Globus.

Zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem

Vyzkoušejte zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem, které díky celým vajíčkům se zachovalým krémovým žloutkem působí na talíři efektně a chutná skvěle. Recept od Vojty Poštulky vás přesvědčí, že jednoduché jídlo může být zároveň zajímavé a plné chutí.
Zobrazit článek
Sklenice domácí kečupu obklopená čerstvými rajčaty, lístky bazalky, česnekem, směsí pepřových zrn v dřevěné lžíci a listovou zeleninou na tmavém dřevěném stole.

Domácí kečup

Nevíte, co s rajčaty navíc? Zkuste si připravit domácí kečup. Je jednoduchý na přípravu a můžete si ho upravit podle svých preferencí. Místo klasického cukru zkuste použít např. čekankový sirup nebo stévii a běžný ocet můžete nahradit jablečným či balzamikovým. Jen nezapomeňte upravit použité množství.
Zobrazit článek
Dva talíře se čtverečkem perníku s bílou polevou, obklopené čerstvými cuketovými listy a cuketovými květy na mramorovém povrchu.

Cuketový perník

Co si z cukety upéct něco dobrého na zub? Vyzkoušejte recept na tenhle nadýchaný cuketový perník s čokoládovou polevou podle receptu Evy Bartošové alias Kitchen Affair.
Zobrazit článek
Hrnec polévky s nakrájenou cuketou v bujónu na sporáku, doplněný naběračkou a dřevěnou lžící na tmavé pracovní desce.

Cuketová polévka

Nevíte, co připravit z cuket? Zkuste osvěžující cuketovou polévku podle Evy Bartošové z Kitchen Affair. Hodí se jako lehký oběd či večeře na horké letní dny.
Zobrazit článek
Pečicí miska s barevnými paprikami plněnými masem, posypanými rozpuštěným sýrem a ozdobenými čerstvými bylinkami.

Grilované papriky plněné mletým hovězím masem, bulgurem a čedarem

Připravte si doma v troubě nebo na grilu plněné papriky. Díky bulguru a mletému masu zasytí a můžete si na nich pochutnat i zastudena, pokud vám nějaké z oběda či večeře zbydou.
Zobrazit článek

Květákové placičky

Milujete bramboráky? Co takhle brambory vyměnit za květák a vyzkoušet tyhle lahodné květákové placičky!
Zobrazit článek

Losos s chřestem a hráškem na holandské omáčce

Šťavnatý losos s křupavou kůží, jemný chřest, sladký hrášek a lahodná holandská omáčka s citronem – to vše se snoubí v receptu Vojtěcha Poštulky, který přináší dokonalou rovnováhu chutí. Připravte si tento lahodný pokrm a vychutnejte si domácí fine dining!
Zobrazit článek

Waldorfský salát

Waldorfský salát poprvé připravil šéfkuchař Oscar Tschirky v hotelu Waldorf-Astoria v New Yorku v roce 1896. Původní receptura obsahovala pouze jablka, celer a majonézu. Dnes bývá doplněn o další ingredience jako jsou vlašské ořechy, hlávkový salát nebo hroznové víno a díky své svěží chuti se připravuje v domácnostech i restauracích po celém světě.
Zobrazit článek
1 z 5