Všechny recepty

95 receptů
Miska houbového guláše se zeleninou a kefírovým knedlíkem, ozdobená bylinkami a plátky červené chilli papričky, vedle hrnec s gulášem na světlém dřevěném povrchu, podle receptu z hypermarketu Globus od Vojty Poštulky.

Houbový guláš s kefírovým knedlíkem z toustového chleba

Objevte kouzlo lesních hub v guláši plném výrazné chuti, doplněném nadýchaným kefírovým knedlíkem z toustového chleba. Jednoduché na přípravu, velké na zážitek – recept připravil Vojta Poštulka.
Zobrazit článek
Talíř zelených těstovin s krémovou houbovou omáčkou, zdobený bylinkami, vedle modrého ubrusu, salátu a citronové vody.

Houbová omáčka s fettuccine

Přinesli jste si z lesa košík plný hub? Připravte si z nich výbornou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám, ale i knedlíku nebo rýži.
Zobrazit článek
Recept na kuřecí špíz se zeleninou a s opečenou polentou na másle a rozmarýnu z webu globus.cz

Kuřecí špíz se zeleninou a s opečenou polentou na másle a rozmarýnu

Kuřecí špíz se zeleninou a polentou na rozmarýnu od Vojtěcha Poštulky představuje lehké a nutričně vyvážené bezlepkové jídlo vhodné pro každodenní vaření i slavnostní příležitosti. Pečení a grilování zvýrazní chuť čerstvých surovin, zatímco rozmarýnové máslo dodá pokrmu jemnou vůni a lahodnou chuť.
Zobrazit článek
Mísa míchaného salátu s nakrájeným zelím, mrkví, koriandrem a arašídovou omáčkou na mramorovém povrchu.

Zelný salát s arašídovou omáčkou

Připravte si vitamíny nabitý zelný salát s arašídovou omáčkou, který se výborně hodí jako příloha k masu nebo rychlá, lehká večeře. Podle svých preferencí si ho můžete ještě vylepšit např. kousky opečeného marinovaného tofu nebo kuřete.
Zobrazit článek
Miska rajčatové polévky ozdobená lístky bazalky, obklopená čerstvou bazalkou a cherry rajčetem na mramorovém povrchu, ve stylu receptů z webu hypermarketu Globus.

Toskánská rajčatová polévka pappa al pomodoro

Toskánská rajčatová polévka pappa al pomodoro vás potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí pravé italské kuchyně. Připravila ji pro vás Eva Bartošová alias Kitchen Affair.
Zobrazit článek
Barevné zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem v červené pánvi na dřevěném prkénku, doplněné plátky chleba, podle receptu z webu hypermarketu Globus.

Zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem

Vyzkoušejte zeleninové lečo s pikantní klobásou a sázeným vejcem, které díky celým vajíčkům se zachovalým krémovým žloutkem působí na talíři efektně a chutná skvěle. Recept od Vojty Poštulky vás přesvědčí, že jednoduché jídlo může být zároveň zajímavé a plné chutí.
Zobrazit článek
Dvě misky krémové cuketové polévky posypané krutony a bylinkami, umístěné na dřevěném stole.

Cuketová polévka

Nevíte, co připravit z cuket? Zkuste osvěžující cuketovou polévku podle Evy Bartošové z Kitchen Affair. Hodí se jako lehký oběd či večeře na horké letní dny.
Zobrazit článek
Pečicí miska s barevnými paprikami plněnými masem, posypanými rozpuštěným sýrem a ozdobenými čerstvými bylinkami.

Grilované papriky plněné mletým hovězím masem, bulgurem a čedarem

Připravte si doma v troubě nebo na grilu plněné papriky. Díky bulguru a mletému masu zasytí a můžete si na nich pochutnat i zastudena, pokud vám nějaké z oběda či večeře zbydou.
Zobrazit článek

Květákové placičky

Milujete bramboráky? Co takhle brambory vyměnit za květák a vyzkoušet tyhle lahodné květákové placičky!
Zobrazit článek

Hovězí kližka s kostí na červeném víně se šťouchanými bramborami

Co tahle svého tatínka překvapit na Den otců výjimečným jídlem. Pomalu dušená hovězí kližka na červeném víně s vůní bylinek, zeleniny a koření je sázkou na jistotu. V kombinaci s máslovými šťouchanými bramborami se slaninou a jarní cibulkou vytvoříte poctivé, syté a chuťově bohaté jídlo, které si žádá čas, ale odmění vás v každém soustu. O tento recept se s námi podělil Vojtěch Poštulka.
Zobrazit článek

Camembert pečený ve slanině s grilovanou zeleninou ratatouille

Když se spojí camembert, voňavé bylinky a barevná zelenina, vznikne jídlo, které chutná i vypadá skvěle – a navíc se připraví v jednom pekáči. Jednoduché, rychlé a bez zbytečných kroků. Recept připravil Vojtěch Poštulka.
Zobrazit článek

Treska na másle s polentovou kaší a pak choi s krvavým pomerančem

Jemná treska na másle, krémová polenta a grilovaný pak choi s krvavým pomerančem – svěží a zároveň syté jídlo, které potěší chuťové buňky i oči. Jednoduchá příprava, harmonická kombinace chutí a kontrastní prvky na jednom talíři. Ideální recept, když hledáte lehké hlavní jídlo, které zaujme nejen chutí, ale i servírováním.
Zobrazit článek
1 z 8