Nevíte, co připravit z cuket? Zkuste osvěžující cuketovou polévku podle Evy Bartošové z Kitchen Affair. Hodí se jako lehký oběd či večeře na horké letní dny.
Připravte si doma v troubě nebo na grilu plněné papriky. Díky bulguru a mletému masu zasytí a můžete si na nich pochutnat i zastudena, pokud vám nějaké z oběda či večeře zbydou.
Co tahle svého tatínka překvapit na Den otců výjimečným jídlem. Pomalu dušená hovězí kližka na červeném víně s vůní bylinek, zeleniny a koření je sázkou na jistotu. V kombinaci s máslovými šťouchanými bramborami se slaninou a jarní cibulkou vytvoříte poctivé, syté a chuťově bohaté jídlo, které si žádá čas, ale odmění vás v každém soustu. O tento recept se s námi podělil Vojtěch Poštulka.
Když se spojí camembert, voňavé bylinky a barevná zelenina, vznikne jídlo, které chutná i vypadá skvěle – a navíc se připraví v jednom pekáči. Jednoduché, rychlé a bez zbytečných kroků. Recept připravil Vojtěch Poštulka.
Jemná treska na másle, krémová polenta a grilovaný pak choi s krvavým pomerančem – svěží a zároveň syté jídlo, které potěší chuťové buňky i oči. Jednoduchá příprava, harmonická kombinace chutí a kontrastní prvky na jednom talíři. Ideální recept, když hledáte lehké hlavní jídlo, které zaujme nejen chutí, ale i servírováním.
Šťavnatý losos s křupavou kůží, jemný chřest, sladký hrášek a lahodná holandská omáčka s citronem – to vše se snoubí v receptu Vojtěcha Poštulky, který přináší dokonalou rovnováhu chutí. Připravte si tento lahodný pokrm a vychutnejte si domácí fine dining!
Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který si v tomto receptu od Vojtěcha Poštulky připravíme v jeho oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.
Špenátové noky s vlašáky a modrým sýrem od Vojtěcha Poštulky jsou skvělou volbou pro milovníky jednoduchých, ale chuťově bohatých jídel. Navíc vám jejich příprava nezabere moc času a udělat si je můžete třeba i během nadcházejících Velikonoc na Zelený čtvrtek.
Pečený králík s nádivkou a kroketami přináší na váš stůl harmonii jemného masa, listové zeleniny a chuťově zajímavé přílohy. Tento recept od Vojtěcha Poštulky sice zabere trochu více času, ale za vaše úsilí vás odmění výtečným jídlem, které se skvěle hodí pro slavnostní oběd nebo nadcházející velikonoční svátky.
Znáte kedlubnovou polévku? Můžete si ji připravit podle tohoto receptu od Evy Bartošové alias Kitchen Affair. Je plná vitamínů a během zimních měsíců krásně zahřeje.
Rychlá večeře nebo svačina dětem do školy do pár minut? Zkuste si doma připravit rozhudu, tradiční tvarohovou pomazánku z jihu Čech, která patřila do běžného jídelníčku našich prababiček. A není divu – je jednoduchá na přípravu, vyrobená jen z pár surovin a v kombinaci s krajícem čerstvého chleba jí odolá jen málokdo.