Sušené švestky plněné mandlemi a obalené v kvalitní čokoládě jsou jednoduchým, ale efektním cukrovím, které zvládnete připravit i s dětmi. Nevyžadují pečení, vypadají slavnostně a na svátečním stole se po nich vždycky jen zapráší.
Pavlova propojuje křupavý sněhový korpus, jemný krém a svěží exotické ovoce. Je lehkým dezertem vhodným na oslavy i víkendové pečení. Vrstva čokolády ve středu pomáhá udržet korpus pevný a spolu s ovocem vytváří vyváženou kombinaci chutí. Recept si pro vás připravila Eva Bartošová alias Kitchen Affair.
Šťavnaté kuřecí maso v aromatické marinádě, čerstvý zeleninový salát, pita chléb a svěží dresink s mátou a granátovým jablkem – to je chuť Středomoří na vašem talíři. Recept připravil Vojtěch Poštulka.
Kořeněný vaječný likér (nealkoholický i s alkoholem)
Vychutnejte si během svátků domácí kořeněný vaječný likér. Připravit si ho můžete v klasické variantě s alkoholem nebo ve verzi bez alkoholu, který můžete podávat i dětem.
Vyzkoušejte veganské makové linecké cukroví od Evy z Kitchen Affair. Křehké těsto s mletým mákem se výborně kombinuje s malinovým džemem nebo osvěžujícím vegan lemon curdem a skvěle se hodí na sváteční stůl i ke každodennímu mlsání.