Všechny recepty
18 receptů
:format(jpeg))
:format(jpeg))
Vepřová uzená pečeně s křenovou omáčkou a pečeným žemlovým knedlíkem
Hledáte tip na slavnostní oběd? Co takhle své blízké překvapit lahodnou křenovou omáčkou z uzeného vývaru, kterou můžete podávat po vzoru Vojtěcha Poštulky s vepřovou uzenou pečení, pečeným žemlovým knedlíkem a zastřenými vejci.
Zobrazit článek:format(jpeg))
:format(jpeg))
:format(jpeg))
:format(jpeg))
Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami
Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami, lískovými ořechy a gorgonzolou od Vojtěcha Poštulky je částečně inspirované tradičním waldorfským salátem, ve kterém se spojuje sezonní ovoce, ořechy a aromatický sýr tou nejkouzelnější kombinací. Určitě se nebojte nektarinky nahradit i čerstvými fíky, které se hodí k sýrům a pečeným masům.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Bigos se sušenými houbami a švestkami
Bigos je tradiční moravskoslezské, polské a severské hutné jídlo, které se skládá minimálně ze dvou druhů zelí a tří druhů masa a uzenin. Vojtěch Poštulka tento recept doplnil i sušenými švestkami a houbami podle receptu jeho babičky. Různým variantám tohoto bigose se meze nekladou. Pokud máte rádi zvěřinu anebo jiný druh masa, klidně je přidejte k vepřovému.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Vepřové medové koleno s fazolemi a zeleninou
Oslavte Den otců s vašimi tatínky pořádným kusem masa! Vojtěch Poštulka si pro vás připravil recept na vepřové medové koleno s fazolemi a zeleninou:
„Mám rád, když se maso připravuje v celku i s kostí, a tento recept ukazuje, že můžete vzít tradiční pokrm, jako je vepřové koleno, a dát mu moderní šmrnc. Určitě tak překvapíte nejen svého otce k jeho svátku, ale třeba celou rodinu na oslavě či zahradní párty."
Zobrazit článek:format(jpeg))
Plněná vepřová krkovice s opečenými brambory
V tomto receptu od Vojtěcha Poštulky se podíváme, jak připravit kvalitní vepřovou krkovici plněnou špenátem, vejcem a šunkou, kterou budeme podávat s opečenými brambory s jarní cibulkou. Toto jídlo se skvěle hodí na nedělní oběd i sváteční tabuli. Na jaře v něm zužitkujete čerstvou zeleninu, ale připravit si ho díky jeho univerzálnosti můžete po celý rok.
Zobrazit článek:format(jpeg))