Kategorie článků

Nejnovější články

Doporučujeme

  • Alternativní sladidla – která nám prospívají a která spíše škodí?

    Cukr. V posledních letech téměř démonizovaná surovina, která je však nedílnou součástí mnoha běžně dostupných, průmyslově vyrobených potravin, ale i domácích receptů. Ve větším množství však škodí našemu zdraví, a proto ho mnozí z nás nahrazují jinými alternativami. V dnešním článku se podíváme, které z nich mohou našemu zdraví prospívat, a naopak jakým je lepší se obloukem vyhnout.
    Zobrazit článek
  • Jak přejít na bezlepkovou stravu

    Zjistili jste, že trpíte celiakií nebo máte alergii na lepek? Začít s bezlepkovou stravou může být hlavně na začátku náročnější, ale není čeho se obávat. Na trhu stále přibývají bezlepkové verze konvenčních potravin a také některé restaurace už běžně nabízejí bezlepková jídla ve svém menu, třeba jako naše Restaurace Globus. Pojďme se společně podívat, jak přejít na bezlepkovou stravu.
    Zobrazit článek

Aktuality z hypermarketu

13. 03. 2024
1 minuta čtení

Opět jsme se stali nejlepším Rostlinným řetězcem roku

Už potřetí v řadě se nám podařilo obhájit prvenství v prestižní anketě Rostlinně, a stali jsme se tak Rostlinným řetězcem roku 2024. To znamená, že v Globusu najdete nejširší nabídku veganských potravin na tuzemském trhu v rámci kamenných prodejen.

Potravinový rádce